Oferta limitata. Primesti domeniu si gazduire gratuit.

Cumpara acum
26 October 2023

Cum creezi si configurezi contul de Google Analytics

google analytics

Fie ca ai un site web personal sau administrati o afacere online, este esential sa monitorizezi traficul pe site-ul tau pentru a intelege mai bine comportamentul utilizatorilor si pentru a optimiza experienta lor.

Cum sa urmaresti traficul pe website

Un instrument puternic pentru acest lucru este Google Analytics. In acest articol, voi explica ce este Google Analytics si voi oferi un ghid pas cu pas despre cum sa creezi si sa configurezi un cont de Google Analytics pentru a incepe sa urmaresti traficul pe site-ul tau.

Ce este Google Analytics

Google Analytics este o platforma de analiza web dezvoltata de Google care ofera informatii detaliate despre traficul si comportamentul utilizatorilor pe site-ul tau. Cu ajutorul Google Analytics, poti urmari numarul de vizitatori, paginile vizitate, durata medie a sesiunilor, rata de respingere si multe alte informatii relevante. Aceste informatii sunt extrem de valoroase pentru a intelege cum interactioneaza utilizatorii cu site-ul tau si pentru a identifica oportunitati de imbunatatire a experientei lor.

Cum sa creezi un cont de Google Analytics

Pasul 1: Acceseaza site-ul Google Analytics si conecteaza-te la contul tau Google. Daca nu ai un cont Google, creeaza unul nou si asigura-te ca esti conectat. Urmeaza linkul de mai jos:

analytics.google.com

Pasul 2: Dupa ce te-ai conectat, acceseaza pagina de pornire a Google Analytics si apasa pe butonul „Incepe sa folosesti” pentru a incepe configurarea unui nou cont.

Pasul 3: Completeaza informatiile despre site-ul tau, inclusiv numele site-ului, URL-ul si industria din care face parte. Asigura-te ca selectezi zona orara corecta pentru a obtine rapoarte precise despre traficul pe site-ul tau.

Pasul 4: Accepta termenii si conditiile Google Analytics si apasa pe butonul „Obtine ID-ul urmaririi”. Vei primi un cod unic de urmarire care trebuie instalat pe site-ul tau pentru a incepe sa colectezi date despre trafic.

Atentie! Contul de Google Analytics trebuie creat inainte de a lansa website-ul tau Gosite.

Pasul 5: Instaleaza codul de urmarire pe site-ul tau.

Google Analytics Gosite

Pe pagina de checkout inainte de a finaliza website-ul, adauga codul de Google Analytics: https://gosite.ro/checkout/

Pasul 6: Verifica daca codul de urmarire functioneaza corect. Google Analytics ofera o functie de testare care iti permite sa verifici daca codul de urmarire este instalat corect si colecteaza date. Asigura-te ca testezi codul pe mai multe pagini ale site-ului tau pentru a te asigura ca functioneaza in mod corespunzator.

Conclusion

Google Analytics este o unealta esentiala pentru a urmari traficul pe site-ul tau si pentru a intelege comportamentul utilizatorilor. Prin crearea si configurarea unui cont de Google Analytics, poti obtine informatii valoroase despre vizitatorii site-ului tau si poti lua decizii informate pentru a imbunatati experienta lor. Urmeaza acest ghid pas cu pas pentru a crea si configura contul tau de Google Analytics si incepe sa urmaresti traficul pe site-ul tau astazi!


Author

Cele mai recente articole