Oferta limitata. Primesti domeniu si gazduire gratuit.

Cumpara acum
26 October 2023

Cum sa faci un site web

cum sa faci un site web

Crearea unui site web este una dintre cele mai importante decizii pentru afacerea ta. Există multe opțiuni disponibile, dar trebuie să găsești una care să se potrivească nevoilor și obiectivelor tale. În general, există două variante principale: platformele de creare a site-urilor predefinite, respectiv crearea de website-uri custom.

Alegerea platformei potrivite pentru site-ul tău

Platformele de creare a site-urilor, precum Gosite, Wix și Webflow, sunt ușor de utilizat și nu necesită cunoștințe tehnice avansate. Acestea oferă șabloane predefinite și instrumente de trască și fixare, permițându-ți să creezi rapid un site web cu un aspect profesionist. Cu toate acestea, aceste platforme pot fi limitate în termeni de personalizare și funcționalitate. Un mare avantaj al acestor platforme este ca iti poti face un website rapid, la cel mai mic pret si nu necesita cunostinte de programare.

Pe de altă parte, crearea unui website custom, este destinata business-urilor care doresc un website mai flexibil, complex și interactiv. Aceste proces necesită însă cunoștințe tehnice mai avansate și implică o colaborare cu o companie specializata.

Indiferent de alegerea pe care o faci pentru website-ul tau, asigură-te că este ușor de folosit, se potrivește nevoilor tale și oferă suport tehnic adecvat.

Alegerea unui nume de domeniu pentru site-ul tău

Un alt pas important în crearea unui site web este alegerea unui nume de domeniu. Acesta este adresa web prin care utilizatorii vor ajunge la site-ul tău. Este important să alegi un nume de domeniu care să fie relevant pentru conținutul și scopul site-ului tău.

Pentru a alege un nume de domeniu potrivit, ține cont de următoarele sfaturi:

 1. Fă-l scurt și ușor de reținut: Un nume de domeniu simplu și concis va fi mai ușor de reținut de către utilizatori.
 2. Evită caracterele speciale și numerele: În general, este mai bine să eviți utilizarea caracterelor speciale și a numerelor în numele de domeniu, deoarece acestea pot crea confuzie.
 3. Caută disponibilitatea: Înainte de a alege un nume de domeniu, verifică dacă este disponibil. Există multe servicii online care îți permit să verifici disponibilitatea numelor de domeniu.
 4. Alege o extensie potrivită: Există o varietate de extensii de domenii disponibile, cum ar fi .com, .ro, .net etc. Alege o extensie potrivită pentru publicul țintă și scopul site-ului tău.

La Gosite iti poti alege domeniul din creatorul de site-uri. Domeniul este GRATUIT in primul an.

domeniu website

Crearea conținutului text și grafic

Un conținut de calitate este cheia pentru un site web de succes. Acesta nu doar atrage utilizatorii, ci și îi menține implicați și îi încurajează să revină. Iată câteva sfaturi pentru a crea conținut text și grafic de impact:

Conținutul text

 • Scrie într-un stil clar și concis: Folosește fraze scurte și paragrafe clare pentru a face conținutul ușor de citit. Evită jargonul și termenii tehnici, în măsura în care este posibil.
 • Folosește titluri și subtitluri: Structurarea conținutului cu ajutorul titlurilor și subtitlurilor face ca informațiile să fie mai ușor de parcurs și înțeles.
 • Include cuvinte cheie relevante: Identifică cuvintele cheie relevante pentru conținutul tău și include-le în mod natural în text. Acestea vor ajuta la optimizarea site-ului tău pentru motoarele de căutare.

Conținutul grafic

 • Folosește imagini relevante și de calitate: Selectează imagini care să se potrivească cu conținutul și să ilustreze mesajul pe care îl transmiți. Asigură-te că acestea sunt de înaltă calitate și optimizate pentru web.
  Pentru alegerea celor mai bune imagini pentru website-ul tau, am pregatit un ghid care te poate ajuta. 
 • Utilizează grafice și diagrame: Graficele și diagramele pot fi utilizate pentru a ilustra date și informații complexe într-un mod vizual atractiv și ușor de înțeles.
 • Nu uita de branding: Asigură-te că conținutul grafic reflectă identitatea brandului tău. Folosește culorile și fonturile specifice pentru a crea coerență și recunoaștere.

Testarea și lansarea site-ului

După ce ai creat conținutul și ai finalizat designul site-ului tău, este timpul să-l testezi și să-l pregătești pentru lansare. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

 • Verifică funcționalitatea: Asigură-te că toate link-urile, formularele și funcționalitățile site-ului funcționează corect. Testează site-ul pe diferite dispozitive și browsere pentru a te asigura că este optimizat pentru toți utilizatorii.
 • Verifică viteza de încărcare: Timpul de încărcare al site-ului tău este crucial. Utilizează instrumente online pentru a măsura viteza de încărcare și ia măsuri pentru a o optimiza.
 • Asigură-te că site-ul este responsive: Site-ul tău ar trebui să se adapteze automat la diferite dimensiuni de ecran și dispozitive. Verifică dacă este responsive și ajustează designul, dacă este necesar.

După ce ai testat și ai făcut eventualele ajustări, site-ul tău este pregătit pentru lansare. Asigură-te că toate detaliile tehnice și de hosting sunt rezolvate și promovează-l în rândul publicului țintă.

La Gosite echipa noastra iti testeaza si iti garanteaza un website 100% functional!

Promovarea site-ului

Crearea unui site web este doar începutul. Pentru ca acesta să fie vizibil și să atragă trafic, trebuie să-l promovezi. Iată câteva strategii de promovare pe care le poți folosi:

 • Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO): Asigură-te că site-ul tău este optimizat pentru motoarele de căutare, folosind cuvinte cheie relevante, descrieri meta și etichete adecvate.
 • Utilizarea social media: Folosește platformele de social media pentru a promova site-ul tău și a atrage utilizatori. Creează conținut relevant și atractiv și implică-te în comunități online relevante.
 • Campanii de publicitate online: Poți utiliza campanii de publicitate online pentru a-ți promova site-ul. Alege platformele de publicitate potrivite pentru publicul țintă și stabilește bugetul și obiectivele campaniilor.
 • Colaborează cu influenceri: Identifică influencerii din domeniul tău și stabilește parteneriate pentru a-ți promova site-ul și produsele/serviciile.

Doresti sa iti promovezi website-ul Gosite? Contacteaza-ne acum.

Concluzie – Comandă acum pe Gosite

Crearea unui site web poate părea complicată la început, dar cu ajutorul platformelor potrivite și a unei abordări strategice, poți crea un site web profesional și eficient. Alege o platformă care se potrivește nevoilor tale, alege un nume de domeniu relevant, creează conținut de calitate și promovează-ți site-ul pentru a atrage utilizatori și a-ți atinge obiectivele.

Alege platforma Gosite pentru a crea un site web modern și ușor de utilizat. Beneficiezi de suport tehnic și opțiuni de personalizate. Comandă acum și începe publica-ti site-ul in mai putin de 24h! Click aici pentru a comanda.


Author

Cele mai recente articole